Higienea eta osasuna eguneroko bizitzan : [Unitate didaktikoa - DBH] / Berritzegune Nagusia
Gure gizartearen bizi-maila handia da, bai teknologiaren ikuspegitik, baita osasunaren ikuspegitik ere. Higieneari buruz asko dakigu. Nahiko ondo ezagutzen ditugu zein diren hartu beharreko neurriak, gaixotasun infekziosoak kutsatzeko bideak edota, gaixotu ezkero, sendatzeko prozedura. Botikak ere, modu desegokian erabiltzen direnez, sendagileak eta ikerlariak oso arduratuta daude, adibidez, antibiotikoen erabilera okerragatik, eragina galtzen ari direlako.