Geure jazzaldia programatuz : [Unitate didaktikoa - DBH] / Berritzegune Nagusia
Jazza musika-genero bat, gorantz doana. Orain dela mende bat baino lehensortu zen, eta eboluzionatzen joan da hamaika estilo landuz, gaur egungotalde askoren musikaren oinarri bihurtu arte. Sekuentzia didaktika honetan,geure jazzaldiari buruzko erakusketa bat egitea proposatzen dugu.Horretarako, ikasleek genero musikal honi buruz ikertu beharko dute, motahorretako musikaren elementu guztiak ezagutzeko: haren oinarriak,konpositorerik garrantzitsuenak, tresna erabilienak eta obra musikalesanguratsuenetariko batzuk. Ikasleek aktiboki parte hartu beharko dute,informazioa bilatuz, obrak entzunaldi-fitxen bidez aztertuz eta gaur egungojazzaldien egitarauak konparatuz; hori guztia egin ondoren berenproposamenak egin ahal izateko. Konpetentzia artistikoa Musika-arlotikgaratzea da unitate honen ardatz nagusia, baina gainerako oinarrizkokonpetentziak ere garatzen ditu, proposatzen diren zenbait jarduerarenbidez.