Urtaroak entzungai : erlaxazio eta masaje hastapenak: [Unitate didaktikoa - Lehen Hezkuntza] / Berritzegune Nagusia
Unitate didaktiko hau musikaren eta naturaren oroimenaren ingurukoa da.Unitatearen ardatza nagusia Antonio Vivaldi konpositorea eta haren kontzertu ospetsuak dira: Lau urtaroak. Lan hori erreferentziatzat hartuta, zenbait jarduera proposatzen dugu, eta azken jarduera handi batamaitzeko: abesti bat konposatu eta publikoaren aurrean aurkeztea.Hezkuntza Artistikoko Arloko proposamen didaktikoa denez (espezifikokiMusikakoa), ekintza artistikoen eta produktu estetikoen aurrean pertsonokagertu ohi ditugun bi moduak landuko dira, orekaz:-Dimentsio produktiboa: adierazi, sortu, komunikatu...-Dimentsio gogoetatsua edo kritikoa, produktu estetikoen erabiltzaileakgaren aldetik: kultur musikaleko produktuak behatu, entzun, aztertu,interpretatu, esperimentatu, gozatu, sentitu, ulertu...Gainera, lengoaia musikalaren baliabide espezifikoak eta musikarenbaliabide teknikoak eta prozesualak maneiatzea ere aurreikusten dugu, bidimentsioak (produkzioarena eta gogoetarena) garatzeko ezinbestekotresnak direla ulertzen dugulako. Horrela, unitate honetan, HezkuntzaArtistikoaren ikuspuntutik, hezkuntza musikalaren oinarri diren bi ardatzaklanduko ditugu: derrigorrezko ardatza, hau da, soinuzko gertaerarenebaluazioa, askotariko sonoritateak eta piezak entzunez; eta ardatzadierazlea, taldeak soinuzko proposamen bat eginez.Hori guztia modu aktiboan landuko dugu: informazioa bilatuz, audizio-fitxenbideez obrak aztertuz eta bertsio desberdinak konparatuz. KonpetentziaArte-hezkuntza - Musika Lehen Hezkuntzako 6. mailaartistikoa Musika-arlotik garatzea da unitate honen ardatz nagusia, bainagainerako oinarrizko konpetentziak ere garatzen ditu, proposatzen direnzenbait jardueraren bidez.