Geomaleta : [Unitate didaktikoa - Lehen Hezkuntza] / Berritzegune Nagusia
Geometria gure inguruan "ikusteko" begirada entrenatu behar dugu. Bidehorretan aurrera egiteko lagungarria izan daiteke euren osaketan geometriaelementuak erakusten dituzten "gauzak" eta "irudiak" eskuratzea, eurenberezitasun geometrikoetan erreparatu ahal izateko. Beraz, unitatedidaktikoaren hasierako helburua GeoMaleta edo figura eta gorputzgeometrikoz betetako maleta bat osatzea bada ere, azken finean, ikasleen"begirada geometrikoa" heztea da benetako helburua. Begirada entrenatzendugun heinean gero eta elementu geometriko gehiago ikusiko ditugu etahorrela gure begirada aberastuko delakoan gaude.