Eskola inguruan galdezka : [Unitate didaktikoa - Haur Hezkuntza] / Berritzegune Nagusia
Kasu honetan, komunitate osoari dagokion egoera erreal bat iritsi da auzora. Eskolaaurrean dagoen plaza berriztatu nahi dutela eta bandoa zabaldu da herrian. Ideiaezin hobea izateaz gain, ikasleen beharrei, nahiei, arazoei, egoerei zeinegunerokotasunari eragiten dion lekua edo gaia da. Ikusten, sentitzen, entzuten,bizitzen, sufritzen, jolasten, zapaltzen, usaintzen, jolasten... dugun leku erreal,komuna. Aldi berean, norberak dituen bizipenekin lotzen den gaia dugulako dabaita ere primerakoa. Herrikoa, komunitatean pilpilean dagoena. Hemen eta oraingertatzen ari dena, ikasle, komunitearen hitzak, egun, hilabeteera, errealak,taldekoak izateaz gain, ikusgai eta denontzat erabilgarri izango duguna. Arrazoiandana dugu unitate didaktiko honi tira egiteko.Ekin diezaiogun!