Izuaren osteko gogoeta : islamismoa eta teoria kritikoa ezkerrean - Buck-Morss, Susan; Agirre Sarasola, Pello; Arrula Ruiz, Garazi (Iruñea : Katakrak, 2019)
«Susan Buck-Morssek ikusarazten digu musulmanak auzokideak ditugula: ez direla fundamentalista fanatikoak, modernitatearekin lotzeko gaitasunik gabekoak, ez direla zeharo exotikoa den Bestea, baizik eta gure arazo global berak dituen jendea. Abiapuntu hori hartuta, bazterrean utzi du afera multikultural aspergarria (Bestea errespetatzean eta harengana hurbiltzean datzana) eta erdigunean jarri du borroka komuna, hartan denok parte hartu beharko genukeelako, zatiketa kulturalak gaindituta. Liburu honi ez bazaio uzten eztabaida politikoetan lehertzen, egungo ezkerrak bukatutzat eman dezake bere bidea, eta eragile politiko nabarmena izateari utzi».
Bibliografia: 207-212 or.
Jatorrizko izenburua: Thinking past terror. Islamism and critical teory on the left.
Keywords: Islamismoa eta politika; Saiakerak