Psikoanalisiaren aurkezpena - Freud, Sigmund (1856-1939); Oihartzabal, Lontxo; Ayestarán, Sabino; Freijo Balsebre, Enrique; González Alonso, Angel (Bilbo : Klasikoak, 1996)
Liburu honetan hitzaldi-sorta bat dator eta guztien izendatzaile komuna, 1904tik hasi eta 1926. urteraino hedatzen den denbora-epe baten barruan, sortzaileak psikoanalisia nola ulertzen zuen azaldu nahia da. Dagoeneko sonatuak diren psikoanalisiari buruz, Amerikako Clark Unibertsitatean emandako bost hitzaldiez gainera (1909) badago metodo psikoanalitiko freudiarraren azalpen bat, tratatu psikiko bat (1905), psikoterapiari buruzko gogoetak (1905), psikoanalisiko interesa (1913) eta psikoanalisiaren zailtasun bat (1917), aukera amaitzeko profanoen analisiaren auziarekin eskainiz (1926). Freudek terminologia ulerterraz samarra darabil eta bere pentsamendua aditzera emateko, anekdota eta adibideez baliatzen da.
1996/11/20
1996/11/20
Testua euskeraz ; hitzaurrearen koadernoa gaztelaniaz
Darstellungen der Psychoanalyse
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa; Psikologia -- -Psikoanalisia; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Monografiak