Onin eta baleen festa - Martín Álvarez, Ibon; Montiel, Emmanuel; Jaka, Aiora (Donostia : Travel Bug, 2019)
Kaixo! Onintza naiz. Irrikatzen nengoen zu berriz ikusteko. Parte hartu duzu inoiz galeoi zahar baten eraikuntzan? Guk bai. Gure azken abenturak Albaola ontziolara eraman gintuen Erik, ni eta gure lagun guztiak. Hartu beroki lodi bat eta zatoz gurekin. Kanadako kostalderaino nabigatuko dugu, gure arbasoek baleak ehizatzen zituzten tokia ezagutzeko. Goazen, itsasontzia abiatzear da-eta!
8 urtetik aurrera (gorria)
Onin y la fiesta de las ballenas
Keywords: Misterioa; Abenturak; Baleak; Baleak -- Arrantza -- Ternua; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak