Ipuina bete otso - Aliaga, Roberto; Olmos, Roger; Arrula Ruiz, Garazi (Tafalla : Txalaparta, 2019)
Ipuin hau otsoz beterik dagoela zalantzarik ez dago. Otsoak, gainera, kolore, itxura eta material askotarikoak dira: baita harrizkoak eta metalezkoak ere! Eta guzti-guztiak daude liburuan harrapaturik, batetik bestera ari dira Otso Tripontzirentzat jateko zerbaiten bila. Hain dago goseturik, liburuko testua jateko ere gai da... ez balitz letrak gogorrak eta pintura zaporekoak direlako. Ñabarduraz beteriko ipuin orijinal honetan testuak eta irudiek oso gutxitan bezala bat egiten dute; bata bestearen osagarri da, eta nekez asmatuko dugu zer etorri zen lehenik. Otsoei buruzko beste ikuspegi bat ematen du, gainera, haur literaturan hain pisua den estigmatik kanpo.
5 urtetik aurrera (urdina)
Jatorrizko izenburua: Un cuento lleno de lobos
Keywords: Otsoak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak