Arazo-egoerak : ezaugarriak; ereduak (Oinarrizko Hezkuntza - Derrigorrezko Bigarren Hezkuntza) - Berritzegune Nagusia; Euskadi. Hezkuntza Saila (Bilbo : Berritzegune Nagusia)
Gaur egungo curriculuma konpetentzietan oinarritzen da, eta arazo egoereierantzun egokiak ematen dakiten pertsonak prestatzeko beharradefendatzen du. Hau da, planteatzen du ikasleak egoera konplexuen etaesanguratsuen aurrean jarri behar ditugula, egoera horiek konpon ditzaten,horretarako behar den konpetentzia edo konpetentzia multzoa baliatuz.Arazo-egoerak garrantzitsuak dira konpetentziak garatzeko, jakintzakintegratzen eta jakintza horiek egoera berrien aurrean erabiltzen laguntzendutelako.
Keywords: Gorputz Hezkuntza; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Monografiak; Arazo-egoerak; Unitate didaktikoak