Txakurrari gauean gertatutako istripu bitxia - Olarra, Xabier; Haddon, Mark (Iruñea : Igela, 2008)
Christopher 15 urteko gaztetxo bat da. Oroimen, fotografikoa du. Badaki zein diren munduko, herrialde guztien hiriburuak, gai da erlatibitatearen teoria azaltzeko, eta baita 7.507 bitarteko zenbaki lehenak parra-parra botatzeko ere. Matematika, ulertzeko gai da. Unibertsoa ulertzeko ere bai. Beste pertsonak, ordea, ez ditu ulertzen. Bere etxeko soropilean bizilagunaren txakurra hilda aurkitu duenean, erabaki sendoa hartu du: hiltzailearen bila hasiko da eta hilketa-eleberri bat idatziko du. Baina hori ez da izango argituko duen misterio bakarra...
13 urtetik aurrera (horia)
Europar Batzordearen Culture 2000 programaren laguntzaz itzulitako obra
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du
Jatorrizko izenburua: The curious incident of the dog in the night-time
Keywords: Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura