Txakurrari gauean gertatutako istripu bitxia / Mark Haddon ; itzulpena Xabier Olarra - Haddon, Mark (Mintaka (Igela), 2008)
Christopher 15 urteko gaztetxo bat da. Oroimen, fotografikoa du. Badaki zein diren munduko, herrialde guztien hiriburuak, gai da erlatibitatearen teoria azaltzeko, eta baita 7.507 bitarteko zenbaki lehenak parra-parra botatzeko ere. Matematika, ulertzeko gai da. Unibertsoa ulertzeko ere bai. Beste pertsonak, ordea, ez ditu ulertzen. Bere etxeko soropilean bizilagunaren txakurra hilda aurkitu duenean, erabaki sendoa hartu du: hiltzailearen bila hasiko da eta hilketa-eleberri bat idatziko du. Baina hori ez da izango argituko duen misterio bakarra...