Ilustrazioa : Bergarako Errege Seminarioa - Corcostegui Saizar, Conchi; Oregi Goñi, Arantzazu; Alvarez Txapartegi, Maria Jose; Ipintza BHI; Bergarako Udal Artxiboa; Bergarako Udal Euskara Zerbitzua (; [Ipintza BHI] Bergara, 2011)
Webquest hau 4.DBHn burutzeko pentsatuta dago, maila horretan XVIII. mendea jorratzen baita. Webquest honen bitartez, Ilustrazioak Espainian, hain zuzen Euskal Herrian, izan zuen garrantziaren adibide bat landu nahi da.4.DBHko ikasleek badute lan hau egiteko beharrezkoak diren minimoak: Ilustrazioa ezagutzen dute, irakasleak lanarekin hasi aurretik gelan gaia aurkeztu eta azaldu baitu; grafiko, taula eta irudien interpretazio minimo bat aurreko ikasturteetan landuta dute; baita ordenadore erabilera eta interneten nabegazioa ere.Ikerketa hau 1. edota 2. batxilergoan ere aplikatu ahal da, lan honen ezaugarri bat testu historiko eta garai hartako irudiak eskeintzea baita. Ikasleek testuak sailkatu eta aztertu ahal dituzte eta irudien azalpena osatu eta sakondu.
DBH, 4. maila
Keywords: Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak; Eduki digital didaktikoak