Elkarrekin hazi : komunikazio ez bortitza : gure seme-alabekin bat egiteko ariketak / Nerea Mendizabal ; [ilustrazioak, Olatz Aguado] - Mendizabal Etxeberria, Nerea (Nerea Mendizabal, 2019)
Gurasoek beren onena eman nahi dute seme-alabei hazten laguntzeko, eta bizitza betea eta zoriontsua izateko. Komunikazio Ez Bortitzean /KEB) oinarritutako liburu honetako lanabesek hazkundea sustatu nahi dute, giro emozional segurua lortu nahian, kide guztien beharrak kontuan hartu eta zainduak izango diren famili giroa sortzeko. Egileak, KEBaren metodoaz baliatuta, prozesuaren ibilbidea modu erraz eta argian azaltzen du, elementu teorikoak ariketa praktikoekin uztartuz. Irtenbide irekiak ere eskaintzen dizkigu, pentsatzeko eta norbere erantzunak bilatzeko. "Elkarrekin hazi" liburuak baliabideak eskeini nahi ditu, gatazka, lankidetza-iturritik bideratu eta pertsonen arteko ezagutzan eraldatzeko gogoari ateak irekiz, gizakion potentzial osoa eta norberaren bertsio onena lortzea posible izan dadin. Gainera, familiako erlazioek gizarte gizatiarrago baterako oinarri izateko haziak ereingo dituzte, batzen gaituzten binkuluek elkarrekin hazi eta ikasteko aukera emanez.