Oroimenaren xaflakortasunaz / Paloma Rodriguez-Miñambres - Rodríguez-Miñambres, Paloma (Poesia (Erein), 2019)
Iradokizuna eta gai-batasuna dira "Oroimenaren xaflakortasunaz" lanaren bertuterik aipagarrienak. Autoreak zenbait mito klasiko erabiltzen ditu, egunerokotasun antiheroiarekin elkartuz. Munduan zehar bidaia eginez osaturiko mapa da liburua, haurtzaroko memoriarekin uztartuz. Mundua konprenitzeko eta bertan kokatzeko bidezidorrak aurkituko ditu irakurleak, bizialdiaren aroak arakatuz, bihurrituz memoriaren mapetan barrena, horren guztiaren xaflakortasuna agerian. Eros eta Tanatos nirekin haserraraziz, poesia egiten dut edozertaz, edozerekin, maite ditudanentzako esangaitzaz, gorroto ditudanentzako esan ezinez.