Hik hasi 239 : iraultza DBHn (Lasarte-Oria : Xangorin, 2019)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: DBH-ko ikastetxe "aspergarriak" eraldatzen -Albisteak. -Gai nagusia: iraultza DBH-n -Elkarrizketa: Sonia Kliass "Haurrek pozik eta asetuta geratzeko, egunero gutxienez bi ordu inguru ibili behar dute jolasean libre eta etenik gabe" -Esperientziak 1: "Ikasenpresa." -Esperientziak 2: "Giza balioak lantzeko abestiak" -Ekarpenak: Filosofo izan nahi dut handitzean. -Galdeidazu: Marta Quintas, Amelia Barquin. "Familiekin ikasturte hasierako bilera: nola egin "interesgarriago" denontzat?" -Argitalpenak -Proposamena: "Gaztarri" erakusketa Mailopean. -Atzeko atetik: Aurelia Arkotxa
2019/05/16
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2019ko deialdia)
2019/04/15
Keywords: Kliass, Sonia -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak