Kenavo, zaku bete urre! / Iñigo Ibarra ; gutunaren itzulpena, Yves-Marie Moal - Ibarra, Iñigo (Gazte literatura (Pamiela), 2019)
Bertso zahar batzuen hariari tira eginez, gazte batzuk ezustekoz beteriko abentura dibertigarri batean murgilduko dira. Pirata baten altxorra izanen dute jo-muga. Toki arrotzetan ibiltzea tokatuko zaie, kultura berriak ezagutzea. Tartean, korapilorik latzena bezalaxe, haien arteko harremanak indartu eta sendotuko dira. Umorerik ez zaio faltako kontakizunari.