Peter Pan - Fernández Villarroel, David; Barrie, James Matthew (1860-1937); Allepuz, Anuska; Aizpurua Iraola, Nerea; Ugarte Sauret, Lina (Donostia : Lectura Fácil Euskadi Irakurketa Erraza, 2019)
"Kalafate" ospe handiko idazle eta irakasleek egokitutako klasiko unibertsalen bilduma da. Hizkuntzaren eta antolaketa tipografikoaren aldetik, Irakurketa Errazaren printzipioak jarraitzen ditu. Honek zailtasunik gabe literaturaz gozatzea eta ikasketa, emozio, dibertimendu eta ezaguera iturri amaigabe bezala erabiltzea baimentzen du. Peter Pan liburuak hiru anai-arreben istorioa kontatzen du, Wendy, John eta Michael gau batean bere etxetik hegan atera ziren, Peter Panen botere magikoek gidatuta. Berarekin Sekula Betiko Lurraldera iritsiko dira. Hainbat abentura, dibertigarri zein arriskutsuak, biziko dituzte bertan. Peter Pan, hazi nahi ez zuen haurraz gainera, liburuan beste pertsonaia batzuk agertzen dira. Pertsonaia hauek denak haur fantasian biziko dira betirako, Txilintxo maitagarria edo Kako-oker kapitain maltzurra adibidez.
Keywords: Fantasia; Abenturak; Helduentzako Literatura; Eleberriak; Irakurketa erraza