Odola oroi - Antoñana, Pablo (1927-2009); Larrañaga, Luis Mari (Arre : Pamiela, 2019)
Odola oroi honetan historia unitario bat erakusten da, mende erdiz bereizitako bi gerra zibiletako, 1874ko karlistaldiko eta 1936ko gerrako antzeko bi gertakari tartekatuz. Pablo Antoñana aitzindaria izan da, faulkneriar goiztiarregi bat, Juan Benet sortu aurretik, eta bere herriaren historiaren, karlistaldien edo gerra frankistaren lekuko, herri hizkeraren ikertzaile eta hitz lauzko olerkaria, bizitasun lazgarriz hornitua. Idatzi dituen liburuen irakurketa liluragarri eta zoragarria da.
Jatorrizko izenburua: Relato cruento
Keywords: Helduentzako Literatura