Amaren etxea : euskal preso politikoen senideen historia bat / [egilea, Jokin Urain] - Urain, Jokin (Astero, 2018)
Euskal preso politikoen senideen ahotsak jasotzen ditu liburu honek. Bizitzan ibilbide ezberdinak dituzten baina patu bat duten eta berak batzen dituen gizonezko eta emakumezkoak, gazte eta nerabeak, heldu edo adintsuak dira ahostunak: maite kuttunen bat dute espetxean, etxetik ehunka kilometrotra, eta senideak eta lagunak ere zigortzen dituen sakabanaketa eta urrutiratzearen espetxe-politika krudelaren biktima bilakatzen ditu horrek. Espetxearen eta askatasun gabeziaren inguruan Euskal Herriak duen esperientzia luzeari buruzko memoria kolektiboaren ariketa bat dira lekukotza hauek; espetxearen itzal luzea hormen kanpoaldetik sufritzen dutenen ikuspegitik oraingo honetan. Bilduma honetan badira kontaketa urragarriak eta bizipen zirraragarriak, duintasun, eskuzabaltasun, elkartasun eta maitasun adierazpen zinez ederrekin.