Heidegger : hermeneutika eta funtsezko ontologia / Arturo Leyte ; itzulpena, Joxan Elosegi; sailaren arduraduna, Joxe Azurmendi - Leyte, Arturo 1956-) (Jakin irakurgaiak, 1999)
Arturo Leyte galiziar filosofoak Martin Heideggerren filosofiara hurbiltzen gaitu Joxan Elosegik itzulitako liburu honetan. Heidegger dugu XX. mendeko pentsamendu ontologiko garrantzitsuenetakoa burutu duen pentsalaria: hau da, existentziaren filosofiarekin egiten dugu hemen topo, izakia (Dasein) zer den jakiteko funtsezko ontologiara joz. Eskola hermeneutikoa (Schleiermacher, Dilthey, Heidegger, Gadamer) aztertu ondoren, Heideggerren Seit und Zeit (Izatea eta denbora) idazkiaren muina agertzen digu Leytek.