Ia guztiaren funtsaz : Kojève globalizatzaile / Markos Zapiain; sailaren arduraduna, Joxe Azurmendi - Zapiain, Markos (Jakin irakurgaiak, 2006)
Liburu honetan, Alexandre Kojève errusiar filosofoaren obra zabalaren giltzarrietako baten bitartez barneratzen da Markos Zapiain haren pentsaeran: ororen mamia aztertzen du, globalizazioaren oinarri filosofiko bat, hainbat eremutan, hala nola ontologian, antropologian, epistemologian, eskatologian, eta politikan. Zehazkiago mintzatzeko, «dugunalogiaren» alde bat jorratzen du batik bat, denborari dagokiona. Azken buruan, Kojèveren ahalegin teoriko eta praktikoaren berri ematen digu Zapiainek, ororen oinarria argituz egia bakar osoa erdietsi eta ondorioz estatu unibertsal homogeneo bat ezartzeko munduan; erreka jotako ahalegina hala ere, Kojève ez baitzen gai izan ispiluen enigma behar bezala ulertzeko.