Paideia eta hizkuntza: euskal hezkuntza / Iñaki Zabaleta Gorrotxategi ; sailaren arduraduna, Joxe Azurmendi - Zabaleta Gorrotxategi, Iñaki (Jakin irakurgaiak, 2007)
Iñaki Zabaleta Gorrotxategik, liburu honetan, hezkuntzaren berezko izaera antropologikoa eta hizkuntzaren berezko interes pedagogikoa aztertu ondoren, euskal hezkuntzari buruzko hausnarketa bat egiten du. Egilearen azken egitasmoa euskal hezkuntzari begira baldin badago ere, aurretik honako bi galderei erantzun bat ematen saiatuko da, hurrenez hurren, idazlan honen lehenengo bi ataletan: batetik, zer da berez hezkuntza?; eta bestetik, ze interes pedagogiko du berez hizkuntzak? Hezkuntzaren antropologiatik eta hizkuntzaren pedagogiatik bideratzen ditu auzi horiei buruzkoak. Hirugarren atala, horrenbestez, honako galderaren inguruan arituko da: nondik dator eta nora doa euskal hezkuntza?