De officio hominis et civis juxta legem naturalem libri duo = Gizakiaren eta herritarraren eginbeharrak, lege naturalaren arabera, bi liburukitan : testuak - Pufendorf, Samuel von 1632-1649 (Donostia : Jakin, 2007)
Samuel Pufendorf jurista saxoiak sakon aztertu zuen zuzenbide naturalaren arloa. Bere obra nagusian (De iure naturae et gentium libro octo, 1672) garatutako pentsamoldearen edukia De officio hominis et civis iuxta legem naturalem (1673) liburuan laburbildu zuen geroago. Andres Urrutiak euskaratu duen testu horretan zehaztu zituen, besteak beste, gizabanakoen arteko lege eta egoera naturalaren ideiak, gizartearen jatorria eta oinarriak, horien sustraietan giza arrazoimena eta borondate askea azpimarratuz. Bide beretik, gizarte-kontratuaren nondik norakoak azaldu zituen, pertsona aske eta berdinen arteko hitzarmen gisa, betiere erkidegoaren onura xede nagusitzat jarrita. Andres Urrutiaren beraren sarrerak Pufendorfen pentsamenduaren eta zuzenbidearen filosofiako oinarrizko idazki honen gakoak erakusten ditu.
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa