Negarrik ez, haurra - Ngugi wa Thiong'o; Barrena, Pernando (Tafalla : Txalaparta, 1994)
Lurrak kendu egin zizkioten nire aitari eta bizitza osoa eman zuen gizon txoriak noiz alde egingo zuen zain. Baina gizon txuriak ez zuen joan nahi, eta bertan hil zen nire aita, bereak ziren lurrak txuri batentzat lantzen. Nik ere, gizon txuri batentzat egiten dut lan, gureak ziren lurretan... ...Baina ziur naiz egunen batean berreskuratuko ditugula. Bitartean, hemen izango naiz lanean, egun handi horren zain". Njoroge eta bere familiaren istorio trajikoa Kenian kokatzen da 1950. urtean.
Weep not, child
Keywords: Helduentzako Literatura