Zertaz dihardu filosofiak? / Agustin Arrieta Urtizberea; sailaren arduraduna: Joxe Azurmendi - Arrieta Urtizberea, Agustin (Jakin irakurgaiak, 2002)
Liburu honetan, filosofiaren ateak irekitzen dizkigu Agustin Arrieta Urtizbereak, bi helburu nagusirekin. Batetik, filosofiaren kokapena zein den azaldu nahi du. Kokapenaz aritzean, zientziarekin, zentzurik zabalenean, eta egunerokoan ditugun usteekin filosofiak duen hartu-emana nolakoa den zehaztu beharra dago. Bestetik, filosofiarako sarrera bat osatu nahi duen heinean, zenbait gai filosofiko jorratzen ditu: kausa-efektu erlazioa eta indukzioaren arazoa; esanahiaren arazoa; natur generoei buruzko eztabaida; uste izatea eta jakitea; egia, identitatea eta askatasuna; koloreak eta errealitatea; matematika; etika. Azken ondorioetan, honako galderari erantzuten saiatzen da egilea; filosofia, zertarako?