Sagarmatha : Sagarmathara igotzen bazara haizea eta elurra egiten duenean.__ - Delgado, Josep-Francesc; Arana, Aitor ([Euba] : Ibaizabal, 2006)
Hamabi alpinista Everest, Sagarmatha nepaleraz, igotzera doaz. Tartean Mireia izeneko neska bat. Baina Thiangbocheko monasterioko Lama Handiak alpinistak eta sherpak aztoratuko ditu eskuak neskaren gainean jarriz, eta hau elurretako jainkosen aukeratua izendatuz. Neska mendian galduko da eta alpinista guztiak lur jota itzuliko dira. Elurretako jainkosaren etxean geratuko ote da? Mendiak dauka erantzuna.
14 urtetik aurrera (horia)
Si puges al Sagarmatha quan fumega neu i vent
Keywords: Mendizaletasuna -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Misterioa; Himalaia -- -Eleberriak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura