Sinposioa / / Platon ; sarrera eta itzulpena, Jesus Mari Arrojeria ; sailaren arduraduna, Joxe Azurmendi - Platon (Jakin irakurgaiak, 2003)
Platonek, Sinposioa elkarrizketan, ideien teoriaren oinarriak ezartzen ditu, maitasuna garapen espiritualaren bide bezala hartuz. Baina Platonek antzerkirako trebezia ere agertzen digu pertsonaiak modu bizi eta entretenigarrian aurkezterakoan, aldi berean bere garaiko elite kultuaren bizimodua eta filosofiarako joera irudikatuz. Jesus Mari Arrojeriak itzulitako elkarrizketa hau sakon bezain dibertigarri egin zuen, zuk ere bere gonbidatuek adina goza dezazun filosofiaz. Bestalde, Platonen garaiaren testuinguru historiko eta politikoaz eta elkarrizketaren funtsaz hainbat ohar aurkezten dizkigun sarrera idatzi du Jesus Mari Arrojeriak berak.