Oilagorraren ipuinak - Maupassant, Guy de (1850-1893); Monasterio, Xabier ([Bilbo] : Testu Zaharrak, 2018)
Urtero bezala, Ravoteko baroiak lagun ehiztariak bildu ditu afari eder baten inguruan, oilagorraren jolasa egiteko. Mahaian biraka darabilten oilagor baten mokoak gelditzean norbait seinalatu ahala, afaltiar horrek ipuin bat kontatu behar du. XIX. mendearen azken hondarrean ipuingintza errotik berritu zuen Guy de Maupassant idazleak hamasei ipuin bikain hauetan bere gogoko gaiak jorratzen ditu: jende xehearen bizimodua, sexu eta maitasun kontuak, gerraren ondorioak, umorea, beldurra, eta beste.
Edukia: Oilagorra ; Morin zerri hori ; Emakume eroa ; Pierrot ; Minueta ; Beldurra ; Normandiako txantxa ; Eskalapoiak ; Aulki konpontzailea ; Itsasoan ; Normandiar bat ; Hilburukoa ; Landa lurretan ; Oilarra kantari ; Semea ; Saint-Antoine ; Walter Schnaffsen abentura
Keywords: Helduentzako Literatura