Dogmak zientzian? - Feyerabend, Paul K.; Kuhn, Thomas S. ( 1922-1996); Popper, Karl Raimund (1902-1994); Bengoetxea, Juan Bautista; Eizagirre Gesalaga, Xabier (Donostia : Jakin, 2003)
Juan Bautista Bengoetxeak eta Xabier Eizagirrek, liburu honetan, zientziaren ohiko irudiaren aurka 1960ko hamarkadako zientziaren filosofian agertu ziren tesi desmitifikatzaileen inguruko eztabaida jasotzen dute, hiru testuren itzulpenetatik abiatuz: «'Zientziaren' mitoa eta bere eginkizuna gizartean» (Paul K. Feyerabend, 1975), «Dogmaren zeregina zientzi ikerkuntzan» (Thomas S. Kuhn, 1963) eta «Zientziagintza normaldua eta bere arriskuak» (Karl R. Popper, 1970).
Keywords: Kuhn, Thomas S. -- 1922-1996 -- Kritika eta interpretazioa; Popper, Karl Raimund -- (1902-1994) -- Kritika eta interpretazioa; Feyerabend, Paul K.- -- Kritika eta interpretazioa; Pentsamenduaren dibulgazioa; Zientzia -- Filosofia; Zientziaren filosofia