Dogmak zientzian? / Feyerabend, Kuhn, Popper ; [sarrera eta itzulpena], Juan Bautista Bengoetxea, Xabier Eizagirre ; sailaren arduraduna, Joxe Azurmendi - Feyerabend, Paul K.; Kuhn, Thomas S. ( 1922-1996); Popper, Karl Raimund (1902-1994); Bengoetxea, Juan Bautista; Eizagirre Gesalaga, Xabier (Jakin irakurgaiak, 2003)
Juan Bautista Bengoetxeak eta Xabier Eizagirrek, liburu honetan, zientziaren ohiko irudiaren aurka 1960ko hamarkadako zientziaren filosofian agertu ziren tesi desmitifikatzaileen inguruko eztabaida jasotzen dute, hiru testuren itzulpenetatik abiatuz: «'Zientziaren' mitoa eta bere eginkizuna gizartean» (Paul K. Feyerabend, 1975), «Dogmaren zeregina zientzi ikerkuntzan» (Thomas S. Kuhn, 1963) eta «Zientziagintza normaldua eta bere arriskuak» (Karl R. Popper, 1970).