Descartes - Arregi Gordoa, Xabier (Donostia : Jakin, 2004)
Descartesen filosofia bere garaian eman zen pentsamenduaren matxinadan kokatu behar dugu. Xabier Arregik, liburu honetan, Descartesen pentsamenduaren ikuspegi orokor eta irakurterraza eskaintzen digu, ez bakarrik bere ideiak modu sistematikoan adieraziz, baizik eta baita ere bere barruan dauden tentsioak askatuz eta gaurkoa izan daitekeen ikuspegitik aztertuz. Gaien sakontasunari muzin egin gabe, baina azalkeriarik gabe ere, hizkera erraz eta estilo arinean; horrela azaltzen dizkigu haren ideien indarra eta ahultasunak, nola gaur egun izan dezaketen proiekzioa.
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa