Unibertsitatea eta Zientzia Erdi Aroan - Bacon, Roger (Donostia : Jakin, 1999)
Roger Bacon filosofo eta zientzialari ingelesa, Doktore miragarria deitua, Oxforden eta Parisen matematika, astronomia, hizkuntza, optika eta alkimia ikasketak burutu ondoren frantziskotar egin zen. Garaiko espiritu berritzaileenetakoa, irekia, jakin-minez betea, hezkuntza erreformatzailea, hezkuntza eskolastiko tradizionala baztertu zuen, autoritatearen eta jasotako iritziaren aurrean arrazoimenaren eta esperientziaren epaia lehenetsiz, eta filosofia eta teologiaren arteko elkarrekintzaren ildoa jorratuz, liburu honetan jasotzen dugun Teologia ikasketarako laburbilduma idazkian (Josemari Regillagak itzulia) suma daitekeenez. Kartzela zigorra ere jasan behar izan zuen bere proposamenen ondorioz. Xabier Andonegiren sarrerak XIII. mendeko unibertsitatearen eta zientziaren inguruabarrak aurkezten ditu.
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa