David Hume, ekintzak, sentimenduak, balioak / Agustin Arrieta Urtizberea - Arrieta Urtizberea, Agustin (Jakin irakurgaiak, 2006)
Agustin Arrieta Urtizberearen liburu hau David Humeren filosofia praktikorako sarrera gisa uler daiteke. Humeren morala (edo etika) eta estetika ulertzeko zenbait giltzarri azaltzen ditu, hau da, Humeren moralaren edo etikaren zutabe nagusiak (lan honetan, 'moral' eta 'etika' hitzak sinonimotzat hartzen ditu egileak). Morala gai nagusia bada ere, estetikari buruzko gogoetak ere egingo dira, batez ere erlatibismoari buruzko atalean. Amaieran, Agustin Arrieta Urtizbereak berak itzulitako Humeren bi idazki labur eransten dira: bata moralari buruzkoa («Sentimendu moralari buruz»), eta bestea estetikari buruzkoa («Gustuaren araua»). Testu klasikoak biak ala biak.