Filosofia eta zientzia : Vienako Zirkulua - Bengoetxea, Juan Bautista (Donostia : Jakin, 2000)
Zientziaren filosofia XX. mendean filosofiaren baitako diziplinarik esanguratsu eta emankorrenetakoa bilakatu bada, Vienako Zirkuluak irekitako bideari esker izan dela esan daiteke. Thomas Mormann aditu alemanaren sarreraren ondoren, Juan Bautista Bengoetxeak Zirkuluaren aurrekari filosofiko eta zientifikoak eta bere partaide nagusiak (Hans Schlick, Otto Neurath eta Rudolf Carnap) aurkezten ditu. Ondoren, corpus teorikoa aztertzen du: metafisikaren kritika, egiaztagarritasuna esanahi irizpide gisa, ezagutzaren kontzeptua, indukzioa, egia eta esperientzia, epistemologia eta zientziaren filosofia. Eta, azkenik, Vienako Zirkuluaz egin izan den interpretazio estandarretik harago, Zirkuluaren baitako heterodoxia eta aniztasuna islatzen duten azken urteotako berrinterpretazioak ere jasotzen ditu.
Bibliografia: 142-149 or.
Keywords: Pentsamenduaren dibulgazioa