Iragana gogoratuz - Lertxundi, Joxe Mari; Iriondo, Joxemari (Donostia-San Sebastian : Auspoa : Gipuzkoako Foru Aldundia, 2018)
Bizia darie Joxe Mari Lertxundiren oroitzapen hauei. Bizia, sentimendua, esker ona, umorea, egia... Gipuzkoako Aldundiaren langile izan zen Joxe Mari berrogeita hiru urtez. Horietako hogeita hamabi eman zituen Aiako Laurgaingo basetxean, emazte Mariarekin. Batik bat, bere bizitzako zati handi horren oihartzun bizia jasotzen dute oroitzapenek. Oroitzapen guztiak bezala, gazi-gozoak dira, baina gehiago dute gozotik eta atseginetik. Oroitzapen asko bezala, era nahasian ageri dira batzuetan eta behin baino gehiagotan ageri ere, baina azken batean denak dira ibai beraren xuxurla eta kanta.
Keywords: Bertsolaritza; Helduentzako Literatura