Altxorraren bila! - Alfaro, Maialen; Itoïz, Mayana (Baiona : Elkar, 2019)
Istorioa bizitzeak aukera emanen dio haurrari bere sentsazioak entzuteko, tentsioak kanporatzeko, hatsa hartzen ikasteko... Igo autobusean eta etorrik gurekin altxorraren bila, ea nolakoa izanen den! Lasaitzeko, gaitasunak indartzeko, gorputza entzuten ikasteko liburua. Liburu honen berezitasuna istorio "aktiboa" dela erran dezakegu. Haurrak istorioan murgildu eta proposatutako ariketak egiten ahalko ditu. Horrela, istorioa bizitzeak aukera emanen dio haurrari bere sentsazioak entzuteko, tentsioak kanporatzeko, hatsa hartzen ikasteko... Igo autobusean eta etorri gurekin altxorraren bila, ea nolakoa izanen den! Liburu honen laguntzarekin haur talde bat animatzeko aukera bada, gurasoak haurrekin/haurrarekin memento bat partekatzen ahalko du, haurrek haien artean erabil dezakete ala bakarrik CD-aren (istorioa+lasaiketa saioa) laguntzarekin.
5 urtetik aurrera (urdina)
Euskararen Erakunde Publikoa eta Eusko Jaurlaritzaren laguntzarekin
Keywords: Laxatzea; Emozioak eta sentimenduak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak; Audioak; Audio-ipuinak; Audio-liburuak; Baliabide digitalak