Memoria lekuak : Oñatin 2018an ospatutako jardunaldiaren akta liburua - Nabarralde Fundazioa (Iruñea : Nabarralde Fundazioa, 2019)
Memoria historikoa oinarrizkoa da komunitate baten identitatea eraikitzeko. Herriaren etorkizuna moldatu zuten gertaeren pertzepzioaz ari gara, garaipen edo porrot militarrez gaindi, edozein gizarte eraikitzeko ezinbesteko den hizkuntza propia izatea bezalako egitez. Komunitate batek bere iruditeria garatzeko behar dituen momentu eta leku historikoak aukeratu eta definitzeko bitarteko oinarrizkoa da. Orreagako gudua, itsasoa, Gernika, Iruñea, Zugarramurdi, Amaiur, euskara... gure identitate eta kulturaren parte dira. Gertakari horietako asko leku zehatzetara lotzen ditugu, izan paisaiak, herri eta hiriak, eraikinak, datak edo ospakizunak. 2018an, guztin honen inguruan hausnartzeko jardunaldia ospatu genuen Oñatin. Orain, bertako fruituak liburu honetan bildu ditugu.
Testuak euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Euskadi -- Historia -- Azterlanak eta hitzaldiak; Monografiak