Harpajolea / Juan Martin Elexpuru ; marrazkilaria, Ivan Mata - Elexpuru, Juan Martin (Gaztetxo! (Ibaizabal), 2006)
Irudi abstrakto ikusgarri bat jarri dute plazan, Nikanor Iztueta harpajole famatuaren omenez. Baina inauguratzera doazenean, harrapatu egin dutela konturatu dira. Nor ote lapurra? Xerapi dendariak eta Urrufiño zapatariak ikertuko dute kasua, eta ondorioarekin harrituta geratuko dria. Geldituko gara.