Ametsen faktoria / Jose Martin Urrutia "Txotxe" ; [hitzaurrearena, Eztenako lantaldea ; argazkiarena, Txelu Arangoitia] - Urrutia, Jose Martin (1961-2018) (Eztena liburuak, 2018)
«Itsasorantz umezurtz, arima galduak bezala, doaz gure ametsak, pasadizoak, ipuin kontaezinak, hitz jarioak, proklamak, diskurtsoak, eskutitz bukatugabeak, inoiz ikasi ez ditugun otoitzak, izunak, desioak... Gauero botatzen dituzue, eta hor joaten dira errekatik, norbaitek batuko dituen esperantzarekin».