Oles ta oles - Arregi, Nerea; Astigarraga, Asier; Mendizabal, Mikel; Arrieta, Itxaso; Zarate, Gorka; Lauzirika, Alberto ([Donostia] : Ikastolen Elkartea, Elkarlanean ; Labayru, 1997)
Euskak herrietan gorderik daukagun tradizioaren altxorra gure egunetara ekarri eta plazaratzea da Ikastolen Elkarteak eta Labayru Ikastegiak elkarlanean bultzatu eta moldatu duten bilduma hau. "Oles ta oles" izeneko lehenengo agerraldi honetan, negu sasoiko Eguberri zikloko errito, ohitura eta kantuak azaltzen dira, tokian tokian jasotako lekukotasunekin. Ondoko lanetan, hurrenez hurren, urteko beste zikloak azaltzeko argigarriak agertuko dira bilduma honetan. Liburuska honekin batera, eta honen osagarri, bideo bat eta doinu-euskarrian emaniko "Peio eta Pantxoa" bikotearen lana argitaratu dira.
Keywords: Kantak -- Euskal Herria; Euskal kultura; Euskal Herria -- Ohitura eta usadioak; Monografiak