Itotzeari beldurrez lehortu gara / Kepa Luzarraga - Luzarraga, Kepa (Gami, 2018)
Itsasertzean gaude, hondarrezko gazteluetan, segurtasunaren gatibu; itsasoa, askatasuna, zeharka begiratuz. Gure barne gatazkak, olatuak bezala, etengabe dabiltza hondarraren kontra borrokan. Kementsuak eta alaiak dira itsasbeheran, zorrotzak eta latzak itsasgoran. Itotzeari beldurrez lehortu gara, eta hauek, busti nahi gaituzte, behingoz, itsasoan murgildu gaitezen.