Nik sinesten dizut : bortxaketaren kultura eta Sanferminetako kasua - Velte, Samara (Andoain : Berria : Jakin ; Donostia : Elkar, 2019)
Nik sinesten dizut ez da 2016ko sanferminetan gertatutako taldeko bortxaketari buruzko kronika liburu soil bat. Ikuspegi kritiko batetik aztertzen du auzia, eta agerian uzten du nola gurutzatzen diren indarkeria sexistaren hainbat forma kasu bakar batean: biolentzia fisikoaz harago, nola osatzen duten erasoa epaiketan ateratako argudio sexistek eta paraleloan zabaldutako epaiketa mediatiko eta sozialak. Liburu honen helburua da bortxaketaren kultura deitzen zaion hori aletzea, ulertzea eta deszifratzea; hain zuzen ere, kultura hori aldatzeko
Bibliografia: 141.-142. or.
Keywords: Bortxaketa; Emakumeen aurkako krimenak; Saiakerak