Bihotza nora, zu hara / Susanna Tamaro ; itzulpena, Fernando Rey - Tamaro, Susanna (Mintaka (Igela), 2019)
Amona batek bere biloba nerabeari egindako gutun luze bat da nobela hau. Amona Olgak, jakinik ez duela luzaroan iraungo, etxetik urrundu berria den neskatoari bere bizimoduaren zenbait gertaera argitu nahi dizkio, adin zail horretako bien arteko gaizki-ulertuak eta harremanaren nondik norakoa hobeto ulertzen lagunduko diolakoan. Hiru belaunalditako emakumeak agertuko zaizkigu, beraz, gutun luze honetan: amona, 1911n jaioa; Ilaria, nerabearen ama, 1945aren ondoren jaioa; eta biloba, 1970 inguruan jaioa. Amonaren eta amaren arteko harremanaren zenbait gorabehera kontatu nahi dizkio bilobari, eta dena ulertzeko funtsezkoa den sekretu latz bat, bilobari orain arte ezkutatu diona eta, azken bihurgunetik begira jarrita, noizbait interesatuko zaiolakoan idatzirik utzi nahi diona.