Gurea dena : komuna & haziaren zikloa - Sastre, Pablo (Arre : Pamiela, 2019)
Auzo bateko, herri bateko edo haran bateko bizilagunak elkar-lotzen dituen instituzioa da komuna. Komuna, baina, ente politiko bat izatetik hara, lokarri-kualitate bat da, munduan izateko era bat, komunitate bateko bizilagunen elkar sostengatzeko zina: elkar lagundu, elkar zaindu eta elkar defenditzeko zina. Estatu-zibilizazioaren eta zibilizazio komunitarioaren arteko talkan, munduan toki askotan, kapitalismoaren indarrak kontra dituztela, komunaren instituzioak ari dira asmatzen. Egun, esaten digu Sastrek, bera da joko nagusia. Geure irudimena hartara jartzea proposatzen digu. Gizonezkoen sexualitateaz diharduen saiakera batez osatzen da liburua.
Keywords: Saiakerak