Yahya Hassan - Hassan, Yahya; Mendizabal, Juan Mari (Berriozar : Denonartean, 2017)
Yahya Hassan, 19 urte baino ez dituela, argitaratze-gertakari handia bilakatu da, aparteko lehen liburu hau dela bide, non erdibidera jo baitu raparen eta poesiaren artean. Hassanenak ezohiko poemak dira, eta haietan bere bizipenak kontatzen ditu, hazteko lekua izan zuen Danimarkako hiriko etorkin musulmanen ghettoan bizi izandakoak, beldurra, abandonua eta bortizkeria ezaugarri izan zituen haurtzaroa. Yahya Hassanena ahots berri indartsua da, originala e independentea. Haren deiadar ernegatsua Europa astintzen ari da.
Jatorrizko izenburua: Yahya Hassan
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura