Ttikiak handi : dominaren ifrentzua / [egileak, Leiane Madariaga, Auxtin Zamora, Mixel Mendiburu] - Madariaga, Leiane (Lapurdi 1609 Elkartea, 2018)
Senpereko eta inguruko herrien sustraiak inarrosten dituen liburuxka da hau. Senperetarren ahotsen bitartez, hainbat bizipen, lekukotasun, kontaketa eta beste atzemanen dira. Mendien, etxeen, eta bideen isiltasuna puskatu, eta herriaren iraganean murgiltzen gara, gertaerek utzitako aztarnak segituz. Nolakoa zen Senpere orain dela 40 urte? Ze eragin izan zuen Algeriako gerlak herritarren gain? Zaldubi ikastolaren lehen urratsak? Nondik datoz "Herburu" eta "Senpere" izenak?. Jendearen borondate osoz gauzak aldatzen joan dira, trabei gaina hartuz, urratsez-urrats. Begi bistakoa da: lehen ttiki zena, handituz doa...