Amets itoak / Aritza Bergara ; itzulpena, Eneko Gonzalez - Bergara, Aritza (Aritza Bergara, 2018)
Protagonista azpikeriaz jositako trama batek harrapatuko du, eta bertan itxuraz bestelakoa da dena. Drogak, gizakien salerosketa, prostituzioa, gizon eta emakume migratzaileek aske mugitzeko eskubide eragotzi nahi duten hesiak eta trabak... Behartuta bere herrialdea utzi behar duen Nasha izeneko emakume baten istorioa kontatzen du Amets itoak eleberriak. Harresiak eta mendebaldeko herrialdeen hipokresia eta gure garapen eredua kritikatzeaz batera, drogek gazteengan duten eragina nabarmentzen duen lana da.