Arrastoak / Dejabu panpin laborategia ; [hitzaurrearena, Antton Luku ; argazkiena, Ainhoa Resano] - Resano, Ainhoa; Luku, Antton (Antzezlana (EHAZE), 2016)
Ezinezkoa da "Arrastoak" bezalako antzezlan bat teatro-testu batean jasotzea. Dejabu panpin laborategiaren sortze prozesuak talde lanean egiten diren hainean, asko dira obraren idazketaren parte izan arren hitzez adierazi ezin diren isilunak, mugimenduak, emozioak, objetuak, konplizitateak. Horregatik, liburu honek beste era bateko teatro-idazketa du aldarri, hitzekin batera eta aldi berean hitzetatik harago ematen dena, pertsonaiek aireratzen dituzten berbak ez ezik esan gabe geratu diren gauzak jasotzeko moduan egina. Oholtza gaineko hitzekin batera, "dramaturgia oharrak" izeneko atala sortu dute egileek: bertan topatuko ditu irakurleak Dejabukoek obraren prozesuan jasotako erreferentziak, bizipenak, aipuak, collageak, teatro egiteko moduari buruzko gogoetak eta aitorpenak... Guztia, oholtza gaineko "Arrastoak" hartan bezala, paperaren gainekoa ere memoriaz beteriko bizipena izan dadin.