Gomutan : Bilboko historiaren atal ezezagunak / Hektor Ortega ; [ilustrazioak, Ane Pikaza] - Ortega, Hektor (Erroa, 2018)
Egiten dizkiogun galderen arabera, Historiak oso erantzun desberdinak ematen ditu. Liburu honetako egileak Bilboko pasarte eta pertsonaia ahaztuen berri jakiteko itaundu dio. Erantzunak ahoz heldu ziren lehenengoz, Bilbo Hiria irratian. Orain paperean hezur-mamitu dira, besteak beste, Vecuniarren misterioa, Jose Larrañagaren exekuzioa, Kargeren greba, espioi nazia, era zaharreko irainak eta isildutako ereserkiak.